آشپزی با روغن کمتر
با داشتن اطلاع از چگونگی نگهداری مواد غذایی میتوان بر عمر و کیفیت
آنها افزود و مواد غذایی را با خیالی آسوده مورد استفاده قرار داد.
در این مطلب به چند نکته در مورد نگهداری انواع روغن اشاره شده
است.بسیاری از غذاها در روغن سرخ میشوند و به بسیاری دیگر روغن را به
عنوان چاشنی اضافه میکنند مانند برنج، سالاد و... روغن مصرفی ما دو
منشا مختلف دارد: حیوانی و نباتی.
روغن حیوانی مملو از کلسترول است و مصرف آن توصیه نمیشود. روغن نباتی هم به دو صورت مایع و جامد عرضه میشود. شکل مایع دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است که ارزش غذایی بیشتری دارد؛ ولی در مقابل حرارت و نور آفتاب آسیبپذیرتر است.روغن نباتی جامد هیدروژنه فاقد اسیدهای چرب اشباع نشده است؛ اما در مقابل تغییرات دما مقاومتر است و دیرتر خراب میشود.
▪ نکات قابل توجه در خصوص تهیه و مصرف روغن
۱) علایم ظاهری فساد در روغن شامل افزایش بو، غلیظتر شدن روغن مایع، تغییر رنگ و تند شدن آن است.
۲) هنگام خرید روغن به برچسب تولید، پروانه بهرهبرداری، پروانه بهداشتی و تاریخ مصرف دقت کنید.
۳) روغن را در محلی خنک، دور از نور و هوا و در ظروف دربسته نگاهداری کنید. در ظرف روغن را پس از مصرف حتماً ببندید.
۴) هنگام مصرف روغن، از حرارت کم استفاده کنید. حرارت دادن زیاد و طولانی، روغن مایع را خراب میکند و روغن سوخته میتواند سرطانزا باشد.
۵) روغن اضافی مصرف شده را به ظرف اصلی روغن برنگردانید.
۶) از مصرف مجدد روغنی که چندبار حرارت دیده، جدا خودداری کنید.
۷) روغن مایع نباید از سویا تهیه شده باشد. روغن حاصل از سویا برای تولید روغن جامد استفاده میشود و در حالت مایع به سرعت خراب میشود. روغنهای مایع استاندارد موجود در بازار ایران، معمولا از آفتابگردان تهیه شده است.
۸) در مجموع سعی کنید حتی الامکان روغن کمتری برای طبخ غذا استفاده کنید. غذاهای آبپز معمولا ارزش غذایی بیشتری دارند و خطر افزایش چربی خون نیز با استفاده از آنها کمتر میشود.
روغن حیوانی مملو از کلسترول است و مصرف آن توصیه نمیشود. روغن نباتی هم به دو صورت مایع و جامد عرضه میشود. شکل مایع دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است که ارزش غذایی بیشتری دارد؛ ولی در مقابل حرارت و نور آفتاب آسیبپذیرتر است.روغن نباتی جامد هیدروژنه فاقد اسیدهای چرب اشباع نشده است؛ اما در مقابل تغییرات دما مقاومتر است و دیرتر خراب میشود.
▪ نکات قابل توجه در خصوص تهیه و مصرف روغن
۱) علایم ظاهری فساد در روغن شامل افزایش بو، غلیظتر شدن روغن مایع، تغییر رنگ و تند شدن آن است.
۲) هنگام خرید روغن به برچسب تولید، پروانه بهرهبرداری، پروانه بهداشتی و تاریخ مصرف دقت کنید.
۳) روغن را در محلی خنک، دور از نور و هوا و در ظروف دربسته نگاهداری کنید. در ظرف روغن را پس از مصرف حتماً ببندید.
۴) هنگام مصرف روغن، از حرارت کم استفاده کنید. حرارت دادن زیاد و طولانی، روغن مایع را خراب میکند و روغن سوخته میتواند سرطانزا باشد.
۵) روغن اضافی مصرف شده را به ظرف اصلی روغن برنگردانید.
۶) از مصرف مجدد روغنی که چندبار حرارت دیده، جدا خودداری کنید.
۷) روغن مایع نباید از سویا تهیه شده باشد. روغن حاصل از سویا برای تولید روغن جامد استفاده میشود و در حالت مایع به سرعت خراب میشود. روغنهای مایع استاندارد موجود در بازار ایران، معمولا از آفتابگردان تهیه شده است.
۸) در مجموع سعی کنید حتی الامکان روغن کمتری برای طبخ غذا استفاده کنید. غذاهای آبپز معمولا ارزش غذایی بیشتری دارند و خطر افزایش چربی خون نیز با استفاده از آنها کمتر میشود.
+ نوشته شده در جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ ساعت توسط آشپزباشی
|
آشپزی ایرانی و غذای ایرانی مطمئنا یکی از بهترین و خوشمزهترینها در دنیاست... پس با آشپزباشی همراه باشید.