ته چین مرغ

برنج : 4 پیمانه
مرغ : ۱ عدد درسته
پیاز : ۱عدد متوسط
زعفران ساییده شده: ۲ قاشق مرباخوری
روغن مایع : ۱۵۰ گرم
نمک وفلفل به مقدار لازم
ماست چکیده : 4 پیمانه(بهتر است ترش باشد)
زرده تخم مرغ:۳ تا ۵ عدد (ُّبسته به سایز تخم مرغ)
طرز تهیه:
مرغ را با 4 لیوان آب و پیاز و ادویه میگذاری خوب بپزد طوری که استخوانهایش راحت جدا شود و یک لیوان آب مرغ باقی بماند
برنج را که از قبل خیس کرده ایبجوشان و آبکش کن فقط باید کمی زنده تر برنج برداشته شود.(دانه اش کمی سفت تر باشد)
زعفران را در یک استکان ریخته رویش آب جوش بریز و درپوش بگذار تا خوب رنگ بیاورد.
زرده ها را با چنگال بزن ،با آب زعفران و کمی نمک و روغن مایع به ماست چکیده اضافه کن و خوب هم بزن.
مرغها
را تکه های کوچک خرد کن و رویش باقیمانده آب مرغ و یک چهارم از مایعی که
با ماست و زرده ها درست کردیم بریز و مخلوط کن(میتوانی این کار را چند ساعت
قبل انجام بدی که کاملا مواد به خورد مرغها برود)
بقیه مایع
را با برنج آبکش شده مخلوط کن،حالا کف قابلمه تفلون را کمی روغن مایع بریز و
به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه مرغ در قابلمه بریز.روی برنجها کمی روغن
مایع بریز و بعد از ده دقیقه حرارت تند،بگذار یک و نیم ساعت با حرارت ملایم
دم بکشد که ته دیگ ان طلایی شود.
*اگر قابلمه بزرگتر و ارتفاع برنج در آن کمتر باشد ته چین بهتری خواهی داشت
*اگر دوست داشتی میتوانی زرشک را با یک قاشق شکر و کمی کره سرخ کنی و لابلای برنجها بپاشی
اگر خواستی ته چین قالبی باشدزمان سرو ، یک دیس گرد را روی سر قابلمه بگذار و قابلمه را وارونه کن و با همان ظرف سرو کن
"نوش جان
آشپزی ایرانی و غذای ایرانی مطمئنا یکی از بهترین و خوشمزهترینها در دنیاست... پس با آشپزباشی همراه باشید.