وقتی یک نوشابه میخورید، چه اتفاقی میافتد؟

10 دقیقه بعد: 10 قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا با
وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را
کمی میگیرد و شیرینیا ش را خنثی میکند.
20 دقیقه بعد: قند خونتان
بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین میشود. کبدتان شروع
میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.
40 دقیقه بعد: حالا دیگر جذب کافئین کامل شده؛ مردمکهایتان گشاد میشود،
فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل
جریان خون رها میکند. گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک میشوند تا از احساس
خواب آلودگی جلوگیری کنند.
45 دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش
پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد میکنند، تحریک
میشوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی
میشود.
بعد از 60 دقیقه: اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده
کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی میچسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند.
میزان بالای قند خون و شیرینکنندههای مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از
طریق ادرار باعث میشوند.
مدتی بعد: کافئین در نقش یک داروی مدر
(ادرارآور) وارد عمل میشود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود
جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع میشود و به همراه آن مقادیر
زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیتها نیز از دست میرود.
مدتی بعدتر:
کم کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش میکند و نوبت به افت
قند میرسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر میشوید یا خیلی کرخت و
بیحال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده
بودید، دفع کردهاید؛ آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد
مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین میرود و شما
هوس یک نوشابه دیگر میکنید.
آشپزی ایرانی و غذای ایرانی مطمئنا یکی از بهترین و خوشمزهترینها در دنیاست... پس با آشپزباشی همراه باشید.