طرز تهیه لازانیا
مواد لازم براي 6 نفر
نوار لازانيا 400 گرم
سوسيس ريز خرد شده 200 گرم
ژامبون ريز خرد شده 100 گرم
قارچ خلال شده 5-6 عدد متوسط
فلفل دلمه اي ريز خرد شده يك عدد كوچك
مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده روي هم 100 گرم
پياز ريز خرد شده يك عدد متوسط
گوجه فرنگي دو عدد ميكس شده
اورگانو ، فلفل سياه به مقدار لازم
سس گوجه فرنگي به مقدار لازم
پنير پيتزاي رنده شده و ورقه اي به مقدار لازم
سس سفيد مخصوص * يك استكان
طرز تهيه :
در ظرف نسبتا بزرگي** تا دو سوم آب ميريزيم همراه با يك قاشق چايخوري نمك و
مقداري روغن مايع ميگذاريم بجوشد . بعد نوار هاي لازانيا را يكي يكي و به
دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد و بعد از 8-10 دقيقه آب كش كنيد .
نكته : موقع آبكش كردن حتما كمي آب سرد روي آنها باز كنيد . تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا باعث خمير شدن آن در زمان پخت نشود .
در ظرفي مقداري روغن بريزيد بعد به ترتيب اين مواد را اضافه كنيد :
پياز ريز خرد شده، 3-5 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده بعد از 5 دقيقه مخلوط
سويا و گوشت چرخ كرده، بعد از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به
دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن به تابه اضافه
كنيد . بعد از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا
كمي رنگش عوض شود ( زياد هم سرخ نشود بهتر است ) و در آخر ژامبون را همراه
فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد . 2-3 دقيقه بعد گوجه فرنگي
هاي ميكس شده را به مواد بيفزايد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد
كمي فلفل سياه و اورگانو نيز به مايع لازانيا اضافه كنيد . وقتي مواد خوب
با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي سرد شوند .
كف و
ديواره هاي يك ظرف ( ترجيحا ) پيركس را با مقدار خيلي كمي روغن چرب كنيد
تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند . بعد كف ظرف را
يك لايه نوار لازانيا پچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي
بريزيد و با مايع لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است ، بپوشانيد ، بعد روي
مواد را اورگانو بپاشيد ، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد ( طوري
كه تمام سطح مواد را بپوشاند ) و بعد دوباره يك لايه نوار لازانيا بچينيد و
همين مراحل را تكرار كنيد تا نوارتان تمام شود ! يا مايع لازانيا و يا
فضاي ظرف !!
در آخر هم با سس سفيد مخصوص * كل سطح لازانيا را كامل
بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در آخر هم سطح ظرف را با
پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد .
* سس سفيد مخصوص لازانيا
مواد لازم براي اين مقدار :
آرد سفيد ----------------- 1 قاشق غذا خوري سر پر
كره ------------------------ 25 گرم
نمك ، فلفل سياه -------- به مقدار لازم
شير ---------------------- يك ليوان
طرز تهيه :
ابتدا آرد را كمي تفت دهيد بدون روغن و كره و قبل از اينكه رنگش شروع به
تيره شدن كند ، كره را به آن بيفزائيد و مدام هم بزنيد تا كره نسوزد و به
خورد آرد برود . وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت ، نمك و فلفل را اضافه
كنيد و خوب هم بزنيد تا يك دست شود .
در اين مرحله شير را آرام آرام به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند .
تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود .
دليل استفاده از اين سس در پخت لازانيا : جلوگيري از خشك شدن لازانيا هنگام گريل شدن ؛
و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت ميشود .
ظرف شما آماده قرار گرفتن داخل فر ( يا مایكرو فر ) است :
در صورت استفاده از فر ، نيم ساعت قبل از استفاده فر را با حرارت 220 درجه
گرم كنيد بعد ظرف را در طبقه وسط به مدت نيم ساعت قرار دهيد .
در صورت
استفاده از ماكروفر ، پايه بلند مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار دهيد و
ظرف را روي آن بگذاريد ، بهتر است از برنامه پخت تركيبي + گريل استفاده
كنيد . در اين صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقيقه به نتيجه مطلوب ميرسيد .
نكته : اگر از اين دستور استفاده كرديد يا از دستور فر، در يك استكان كوچك
تا نصف آب بريزيد و زير چهارپايه گريل بگذايد تا مانع از خشك شدن لازانيا
شود .
اگر از دستور گريل خالي استفاده كرديد 30-40 دقيقه زمان لازم است ( بسته به نوع مایكروفر )
در اين روش از ترفند استكان آب استفاده نكنيد.